Sposób przygotowania:
Krem z białych szparagów
Zostało mi trochę wywaru wołowo- warzywnego, z którym szybko musiałam coś zrobić. A że ostatnio mam fazę na szparagi przygotowałam zupę-krem. Było szybko i bardzo smacznie. Szparagi obieramy, myjemy i kroimy na około 2 cm kawałki. Grubsze końcówki szparagów gotujemy w wywarze przez 5 minut po czym dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pozostałe szparagi. Gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną. Miksujemy dokładnie blenderem. Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i startym na grubych oczkach serem gruyere oraz odrobiną świeżo mielonego pieprzu kolorowego.
kołczu
Bernadetta
Kołczu, zapraszam na porcyjkę :) Tylko muszę ugotować, bo ten zniknął w mgnieniu oka.
jaNina