Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na szparagi

Krem z białych szparagów

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ser gruyere i odrobina posiekanego szczypiorku doskonale uzupełniły smak kremu z białych szparagów.

Krem z białych szparagów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z białych szparagów

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z białych szparagów
Zostało mi trochę wywaru wołowo- warzywnego, z którym szybko musiałam coś zrobić. A że ostatnio mam fazę na szparagi przygotowałam zupę-krem. Było szybko i bardzo smacznie. Szparagi obieramy, myjemy i kroimy na około 2 cm kawałki. Grubsze końcówki szparagów gotujemy w wywarze przez 5 minut po czym dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pozostałe szparagi. Gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną. Miksujemy dokładnie blenderem. Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i startym na grubych oczkach serem gruyere oraz odrobiną świeżo mielonego pieprzu kolorowego.
Krem z białych szparagów
Szparagi obieramy, myjemy i kroimy na około 2 cm kawałki. Grubsze końcówki szparagów gotujemy w wywarze przez 5 minut
Krem z białych szparagów
dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pozostałe szparagi.
Krem z białych szparagów
Gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną. Miksujemy dokładnie blenderem.
Krem z białych szparagów
Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

sery ser szparagi