Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Krem z białych warzyw z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i bardzo prosta w wykonaniu zupa. Smakuje nawet najmłodszym domownikom. Co najważniejsze jest to zdrowy, rozgrzewający posiłek na mroźne dni.

Krem z białych warzyw z grzankami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem z białych warzyw z grzankami

 

  • 1 kalafior
  • 1 seler
  • 1 duża pietruszka
  • Ok 700 ml bulionu mięsnego
  • Czerstwe pieczywo na grzanki
  • Oliwa
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka ostra

Sposób przygotowania:

Krem z białych warzyw z grzankami
Rozdrobnione warzywa gotujemy w bulionie mięsnym (u mnie wołowy) do miękkości. Studzimy. Chleb obkrajamy ze skórek, kroimy w kostkę, obsmażamy na rozgrzanej oliwie.

Wystudzoną zupę blendujemy, podgrzewamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką. Przelewamy do talerzy, na wierzch dajemy grzanki.

Możemy posypać posiekaną pietruszką, u mnie akurat rzeżucha.
Krem z białych warzyw z grzankami
Chleb obkrajamy ze skórek, kroimy w kostkę.
Krem z białych warzyw z grzankami
Grzanki obsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Krem z białych warzyw z grzankami
Wystudzoną zupę blendujemy, podgrzewamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką.