Sposób przygotowania:
Aromatyczna zupa z czerwoną soczewicą
Mięso myjemy, zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, sól i ziele angielskie. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmujemy mięso z garnka, a wywar przecedzamy przez sito.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojone warzywa, smażymy razem przez chwilę. Następnie przekładamy warzywa do odcedzonego wywaru i gotujemy 15 minut.
Soczewicę dokładnie płuczemy i wrzucamy do garnka. Dodajemy również przyprawy.
Gotujemy 7 minut. Na końcu doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Wyjmujemy mięso z garnka, a wywar przecedzamy przez sito.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojone warzywa, smażymy razem przez chwilę. Następnie przekładamy warzywa do odcedzonego wywaru i gotujemy 15 minut.
Soczewicę dokładnie płuczemy i wrzucamy do garnka. Dodajemy również przyprawy.
Gotujemy 7 minut. Na końcu doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.