paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa krem z białych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna, lekka zupa krem na bulionie drobiowym z białymi warzywami doprawiona jogurtem i gałką muszkatołową

Zupa krem z białych warzyw Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa krem z białych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z białych warzyw
Wszystkie warzywa obrać i opłukać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pora w pól plastry a pietruszkę i selera zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ziemniaki gotować na bulionie około 10 minut. Por, seler i pietruszkę podsmażyć do miękkości na maśle.

Podsmażone warzywa dodać do zupy, gotować na małym ogniu jeszcze 5 minut.

Zupę zmiksować na krem dodać jogurt i doprawić do smaku. Zagotować.
Zupa krem z białych warzyw
Podsmażone warzywa dodać do zupy, gotować na małym ogniu jeszcze 5 minut. Zupę zmiksować na krem
Zupa krem z białych warzyw
dodać jogurt i doprawić do smaku. Zagotować.