malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Krem z dyni i kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię kremy warzywne, i przygotowywać i jeść, wybieram kombinacje warzyw do kremu i odpowiednie przyprawy.

Krem z dyni i kalarepy

Składniki:

Krem z dyni i kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Krem z dyni i kalarepy
1,5 litra wody doprowadzamy do wrzenia, solimy, wrzucamy korpus, listki, 3/4 cebuli, korzenie pietruszki oraz natkę pietruszki i gotujemy 30 min, przecedzamy wywar. Ziemniaki, dynię, kalarepy kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy, dodajemy posiekany czosnek, i gotujemy do miękkości. Resztę surowej cebuli drobno siekamy i szklimy na łyżce masła, wrzucamy do zupy, miksujemy na krem, doprawiamy gałką, majerankiem oraz śmietaną, pieprzymy, i solimy dla smaku w razie potrzeby.