Sposób przygotowania:
Krem z dyni z szaszłykiem
Taką zupę gotuję teraz dosyć często ,dlatego zawsze mam zamrozony rosół i wtedy danie jest bardzo szybko do przygotowania. Orzechy włoskie 5 łyzek prazymy na suchej patelni. Dynię obieramy ze skórki i wydrązamy srodek kroimy w kostkę.Ziemniaki,cebulę obieramy i tez kroimy o kostkę . Do rosołu dodajemy pokrojone ziemniaki,cebulę i por gotujemy około 30 minut.Do miski wbijamy jajka dodajemy sól,pieprz,mąkę wodę śmietanę.,orzechy 2 łyzki,natkę pietruszki, mieszamy trzepaczką .Na patelni rozgrzewamy masło i wlewamy połowę masy smazymy omlety 2 szt.Ugotowaną zupę mieszamy blenderem doprawiamy na pikantnie ,solą pieprzem ,imbirem,kminkiem mielonym i szczyptę ostrej papryki mieszamy. Usmażony omlet kroimy w paseczki zwijamy w ruloniki i nadziewamy na wykałaczkę do szaszłyków Krem z dyni podajemy z szaszłykiem i posypujemy prazonymi orzechami. POLECAM!!!!
gusia1000
marietta