monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Krem z fasolki szparagowej z praż. migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna i delikatna zupka z mrożonej fasolki szparagowej:))

Krem z fasolki szparagowej z praż. migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem z fasolki szparagowej z praż. migdałami

 

Sposób przygotowania:

Krem z fasolki szparagowej z praż. migdałami
Wodę przelać do garnka i zagotować. W miedzy czasie obrać i umyć warzywa. Marchewkę,pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Wrzucić warzywa do gotującej się wody. Dodać porcję fasolki ( ale nie rozmrażać jej). Zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i ziołami. Następnie zblendować końcówką do zup. Migdały posiekać grubo nożem.Uprażyć ja na suchej patelni. Przelać na talerz i ułożyć kleks jogurtu i posypać migdałami. Smacznego!
Krem z fasolki szparagowej z praż. migdałami
warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Krem z fasolki szparagowej z praż. migdałami
warzywa razem z fasolka wrzucić do gotującej wody

Tagi:

zioła