Sposób przygotowania:
Zupa krem z ziemniaków i pora
1. Przygotowujemy wywar warzywny lub drobiowy.
2. Cebulę oraz pora kroimy i podsmażamy na oleju lub maśle.
3. Dodajemy marchewkę oraz pokrojone drobno ziemniaki.
4. Doprawiamy tymiankiem.
5. Warzywa zalewamy wywarem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
6. Miksujemy zupę na gładki krem.
7. Możemy podawać z grzankami, prażonymi migdałami, jogurtem lub posypujemy płatkami z chili.
2. Cebulę oraz pora kroimy i podsmażamy na oleju lub maśle.
3. Dodajemy marchewkę oraz pokrojone drobno ziemniaki.
4. Doprawiamy tymiankiem.
5. Warzywa zalewamy wywarem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
6. Miksujemy zupę na gładki krem.
7. Możemy podawać z grzankami, prażonymi migdałami, jogurtem lub posypujemy płatkami z chili.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki