Sposób przygotowania:
Krem z kukurydzy
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną w kostkę białą paprykę oraz dokładnie odsączoną z zalewy kukurydzę.
Smażymy wszystko około 5 minut.
Przekładamy zawartość patelni do garnka i wlewamy rosół. Doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy 20 minut na wolnym ogniu. Zdejmujemy zupę z ognia i przy użyciu blendera miksujemy ją na gładki krem.
Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz gałką. Dodajemy serek topiony i dusimy zupę na małym ogniu do momentu jego rozpuszczenia.
Smażymy wszystko około 5 minut.
Przekładamy zawartość patelni do garnka i wlewamy rosół. Doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy 20 minut na wolnym ogniu. Zdejmujemy zupę z ognia i przy użyciu blendera miksujemy ją na gładki krem.
Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz gałką. Dodajemy serek topiony i dusimy zupę na małym ogniu do momentu jego rozpuszczenia.