Sposób przygotowania:
Krem z kurek i topionego sera.
Przygotować składniki na bulion jarzynowo-mięsny,zalać wodą,do- -dać przypraw zapachowych jak liść laurowy i ziele,obgotować,a międzyczasie zeszklić na oleju obraną,posiekaną cebulę,a potem podsmażyć oczyszczone,opłukane,osuszone kurki.Następnie dodać je do wywaru i gotować pod przykryciem z 40-45 min.Przecedzić do drugiego garnka zupę przez sito,przecierając pałką miękkie grzyby i jarzyny,zebrać papkę z spodu sitka,rozmieszać w wywarze,odrzucić odpadki w tym listki i ziele. Doprawić pieprzem i solą,ponownie przetrzeć wywar na krem,zaprawić 2-3 kostkami serków topionych,wymieszać.Podawać zupę-krem na głębokich talerzach lub w dużych filiżankach do zup,posypaną siekaną natką pietruszki.