Sposób przygotowania:
Krem z kurek wg aginaa
Kurki dokładnie myjemy, podsmażamy na rozpuszczonym masełku. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dusimy ok. 10 minut. W garnku gotujemy obraną włoszczyznę i mięso. Do takiego wywary dodajemy kurki wraz powstałym sosikiem. Wyjmujemy mięsko i warzywa z garnka. Kurki miksujemy blenderem. Zupkę zagęszczamy mąką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z groszkiem ptysiowym.
![Krem z kurek wg aginaa Krem z kurek wg aginaa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kurek-wg-aginaa-120848.jpg)
![Krem z kurek wg aginaa Krem z kurek wg aginaa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kurek-wg-aginaa-120849.jpg)
![Krem z kurek wg aginaa Krem z kurek wg aginaa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kurek-wg-aginaa-120850.jpg)
![Krem z kurek wg aginaa Krem z kurek wg aginaa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-kurek-wg-aginaa-120851.jpg)