Sposób przygotowania:
Krem z malinówek z coccoli
Przygotować ciasto na coccoli. Ciepły bulion wymieszać z drożdżami następnie dodać do mąki i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. U mnie ok 1 godzinki. Następnie formować małe kuleczki. W oryginalnym przepisie , który znalazłam dziewczyn z Paleta Smaku, smażymy je na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Ja piekłam swoje przez 20 minut w temp 180 stopni. Przed upieczeniem posypałam solą morską oraz bazylią. Zupa: czosnek obrać , pokroić w plasterki, zarumienić na oliwie z oliwek. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kawałki. Dodać do garnka z czosnkiem, podsmażyć. Zmniejszyć ogień, dodać bulion warzywny, rozdrobnioną bazylię, sól, pieprz i szczyptę pieprzy cayenne. Gotować ok 30 minut. Po tym czasie zupę zblendowac na kre, ewentualnie doprawić do smaku. Podałam z odrobiną śmietanki i ciepłymi coccoli . Smacznego :)
Misiaczka