Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1123]

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 210
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem po prostu rewelacyjny w smaku i wbrew pozorom nie mocno serowy. Idealnie też trzyma swoją formę, więc idealnie nadaję się nie tylko do lekkich wypieków, ale również do wielowarstwowych, z masą cukrową lub ich dekoracji.

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

Składniki:

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

Krem:

  • 400 g mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale koniecznie dobrej jakości)
  • 200 g masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

Przygotowanie:

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów
Krem można użyć bezpośrednio po jego przygotowaniu.

Miękkie masło oraz oba cukry (puder i waniliowy) należy ubić do białości, a następnie stopniowo zmiksować z twarogiem.

Krem nadaje się do użycia bezpośrednio po przygotowaniu, a podane proporcje wystarczą np. do podwójnego przełożenia ciasta o średnicy 18 cm - grubymi warstwami kremu.

Jego słodkość oraz smak można modyfikować.

Krem można również wymieszać z kakao, czekoladą, bakaliami, sokiem, owocami itp.

Tagi:

masa