Sposób przygotowania:
Krem z twarożku na zimno
W 100 ml wrzącej wody rozpuścić 7 łyżek cukru, ostudzić. Dodać do tego 4 żółtka i zmiksować. Dodać twarożek, śmietankę, cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz sok z pomarańczy i cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do miseczki i włożyć do zamrażarki na ok 5 godzin.
Krem co jakiś czas trzeba z zamrażarki wyjąć i rozmiksować.
Sos:
Do rondelka wlać 50 ml wody, dodać maliny, resztę cukru i wanilię i zagotować. Dodać likier owocowy. Gorący sos przetrzeć przez sitko i ostudzić.
Zmrożony twarożek nakładać na talerze i polać sosem.
Krem co jakiś czas trzeba z zamrażarki wyjąć i rozmiksować.
Sos:
Do rondelka wlać 50 ml wody, dodać maliny, resztę cukru i wanilię i zagotować. Dodać likier owocowy. Gorący sos przetrzeć przez sitko i ostudzić.
Zmrożony twarożek nakładać na talerze i polać sosem.