Sposób przygotowania:
Krem ziemniaczano pietruszkowy
Pietruszkę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy serek topiony oraz posiekana natkę pietruszki i całość blendujemy do uzyskania gęstego kremu, Doprawiamy białym pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Krem podajemy z grzankami i posiekana natką pietruszki.
Dodajemy serek topiony oraz posiekana natkę pietruszki i całość blendujemy do uzyskania gęstego kremu, Doprawiamy białym pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Krem podajemy z grzankami i posiekana natką pietruszki.
Magdalena88
Marika-
Konczi
Holly
Konczi
Tak, prawdą jest że serek nadaje idealny smak, jeżeli tylko lubisz takie połączenie koniecznie ugotuj taki kremik :)
Chociaż ja wolę bardziej rzadkie kremy i dodałabym więcej bulionu, jednak z racji małego smakosza kremowych zup ostatnio wszystko na dość gęsto .. ;)