Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krem ziemniaczano-porowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna rozgrzewająca zupa ziemniaczano-porowa

Krem ziemniaczano-porowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem ziemniaczano-porowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem ziemniaczano-porowy
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i wrzucić do garnka. Zalać wodą, dodać trochę soli i zagotować. Zmniejszyć ogień. Por umyć dokładnie, odkroić końce. Pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pory i przesmażyć. Do porów wlać trochę wody z ziemniaków, zamieszać i wlać do garnka. Gotować do miękkości ziemniaków. Następnie zupę zmiksować blenderem, dodać śmietankę i pieprz do smaku. Ewentualnie dosolić. Zagotować. Zupę rozlać na talerze, posypać umytym i posiekanym szczypiorkiem oraz tartym serem, podawać z krakersami lub groszkiem ptysiowym
Krem ziemniaczano-porowy
Ziemniaki obrać umyć pokroić i wrzucić do garnka Zalać wodą dodać trochę soli i zagotować Zmniejszyć ogień
Krem ziemniaczano-porowy
Por umyć dokładnie odkroić końce Pokroić w krążki Na patelni rozgrzać masło wrzucić pory i przesmażyć
Krem ziemniaczano-porowy
Do porów wlać trochę wody z ziemniaków zamieszać i wlać do garnka Gotować do miękkości ziemniaków
Krem ziemniaczano-porowy
Następnie zupę zmiksować blenderem dodać śmietankę i pieprz do smaku Ewentualnie dosolić Zagotować