Sposób przygotowania:
Zupa krem ziemniaczany z majerankiem i tymiankiem
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.
Rozpuścić masło i zeszklić cebulę z czosnkiem. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i całość zalać bulionem. Dodać majeranek i tymianek.
Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zupkę zmiksować blenderem na krem.
Gdyby zupa była za gęsta dolać bulionu. Doprawić do smaku solą jeśli potrzeba.
Kiełbaskę lub boczek pokroić w cienkie plasterki i zrumienić na patelni.
Gotowa zupkę nałożyć na talerze, udekorować zrumienionymi plasterkami kiełbasy lub boczku i można podawać.
Rozpuścić masło i zeszklić cebulę z czosnkiem. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i całość zalać bulionem. Dodać majeranek i tymianek.
Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zupkę zmiksować blenderem na krem.
Gdyby zupa była za gęsta dolać bulionu. Doprawić do smaku solą jeśli potrzeba.
Kiełbaskę lub boczek pokroić w cienkie plasterki i zrumienić na patelni.
Gotowa zupkę nałożyć na talerze, udekorować zrumienionymi plasterkami kiełbasy lub boczku i można podawać.