Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Krem/masa z serka waniliowego z nutą cytryny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 240
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek.

Krem/masa z serka waniliowego z nutą cytryny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krem/masa z serka waniliowego z nutą cytryny

 

  • 350g waniliowego serka homogenizowanego
  • 100g masła
  • 3 łyżki cukru pudru (płaskie)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • odrobina startej skórki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Krem/masa z serka waniliowego z nutą cytryny
Miękkie masło (nie margarynę, ponieważ "zepsuje" ona smak kremu) z cukrem zmiksować na białą i puszystą masę.

Następnie dodać serkiem homogenizowany i całość dokładnie połączyć.

Na końcu krem wymieszać z sokiem oraz skórką z cytryny.

Powstał krem od razu nadaje się do spożycia lub dekorowania nim innych słodkości.
Krem/masa z serka waniliowego z nutą cytryny
Krem sprawdzi się także jako deser, a jego słodycz świetnie przełamuje nuta cytryny.