Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z biszkoptowymi zajączkami
1. Przygotowujemy biszkopt. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier, barwnik i żółtko. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Ciasto przelewamy do tortownicy 22cm i pieczemy około 20 minut. Studzimy, wyciągamy z formy, po czym wycinamy kształty foremką w kształcie zajączka. 2. Przygotowujemy masę serową: śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fixami ubijamy na sztywna pianę, po czym dodajemy przemielony twaróg i miksujemy do połączenia składników. 1/2 masy wylewamy na tortownicę o średnicy 18cm. W masę wciskamy biszkoptowe zajączki, prostopadle do obręczy tortownicy. Zalewamy pozostałą masą. 3. Śmietanę ubijamy wraz z cukrem i wylewamy na wierzch tortownicy. Dekorujemy kolorowymi jajkami. Chłodzimy w lodówce minimum 4 godziny, najlepiej całą noc.
karola25