Sposób przygotowania:
Torcik z owocowym biszkoptem
Z podanych w przepisie składników pieczemy biszkopt ciemny. Ciasto studzimy i przekrawamy na połowy. Wiśnie przekładamy na sito by osączyły się z soku. Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka,cukier, wodę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy wiśnie i mieszamy łyżką.
Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej tortownicy w jakiej się piekł ciemny biszkopt i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i smarujemy z jednej strony masą czekoladową.
Brzoskwinie osączamy z syropu. Galaretki i żelatynę rozprowadzamy w ok 1 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia.
Śnieżkę dodajemy do mleka i ubijamy, dodajemy ser i galaretki. Razem ubijamy do połączenia składników. Jedną część ciemnego biszkoptu nasączamy i wykładamy na niego trochę mniej niż połowę masy serowej.
Na masie układamy przekrojone brzoskwinie. Przykrywamy biszkoptem z wiśniami kładąc smarowaną stroną na masę serową. Lekko dociskamy.
Położony biszkopt nasączamy ponczem i smarujemy masą czekoladową. Wykładamy masę serową troszkę zostawiając. Kładziemy pokrojone brzoskwinie i przykrywamy ciemnym biszkoptem.
Biszkopt nasączmy i zasmarowujemy pozostałą masą serową.
Schładzamy i dowolnie dekorujemy.
Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej tortownicy w jakiej się piekł ciemny biszkopt i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i smarujemy z jednej strony masą czekoladową.
Brzoskwinie osączamy z syropu. Galaretki i żelatynę rozprowadzamy w ok 1 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia.
Śnieżkę dodajemy do mleka i ubijamy, dodajemy ser i galaretki. Razem ubijamy do połączenia składników. Jedną część ciemnego biszkoptu nasączamy i wykładamy na niego trochę mniej niż połowę masy serowej.
Na masie układamy przekrojone brzoskwinie. Przykrywamy biszkoptem z wiśniami kładąc smarowaną stroną na masę serową. Lekko dociskamy.
Położony biszkopt nasączamy ponczem i smarujemy masą czekoladową. Wykładamy masę serową troszkę zostawiając. Kładziemy pokrojone brzoskwinie i przykrywamy ciemnym biszkoptem.
Biszkopt nasączmy i zasmarowujemy pozostałą masą serową.
Schładzamy i dowolnie dekorujemy.