Sposób przygotowania:
Torcik serowy
Przygotowujemy wkładkę serową. Jaja wybijamy i krótko miksujemy z cukrem. Dodajemy ser, jogurt, śmietanę i budyń. Wszystko mieszamy. Przekładamy masę do przygotowanej dużej tortownicy i pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Ciasto ciemne.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem, masłem albo margaryną i dżemem. następnie dodajemy mleko i pozostałe połączone ze sobą sypkie składniki. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej tortownicy takiej w jakiej piekliśmy serową wkładkę i pieczemy ok 40 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i przekrawamy na połowy by powstały dwa krążki.Masa jabłkowa. Galaretki rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzącej wody i łączymy z musem z musem jabłkowym. Można do galaretek dodać 1 łyżeczkę żelatyny i razem rozmieszać.
Masa budyniowa. Budyń łączymy z kawą i cukrem i razem rozprowadzamy w małej ilości mleka. Gotujemy budyń na pozostałym mleku. Lekko studzimy i odkładamy 3-4 łyżki. Na spodni blat ciasta wykładamy połowę przestygniętego budyniu i rozprowadzamy po cieście.. Na budyń kładziemy połowę tężejącego musu jabłkowego.
Na mus wykładamy wystudzony blat serowy. Przykrywamy resztą tężejącego musu a następnie kładziemy resztę budyniu. Całość przykrywamy blatem ciasta. Dociskamy lekko i obciążamy deseczką. Pozostawiony budyń miksujemy z masłem i zasmarowujemy wierzch i boki tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem, masłem albo margaryną i dżemem. następnie dodajemy mleko i pozostałe połączone ze sobą sypkie składniki. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej tortownicy takiej w jakiej piekliśmy serową wkładkę i pieczemy ok 40 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i przekrawamy na połowy by powstały dwa krążki.Masa jabłkowa. Galaretki rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzącej wody i łączymy z musem z musem jabłkowym. Można do galaretek dodać 1 łyżeczkę żelatyny i razem rozmieszać.
Masa budyniowa. Budyń łączymy z kawą i cukrem i razem rozprowadzamy w małej ilości mleka. Gotujemy budyń na pozostałym mleku. Lekko studzimy i odkładamy 3-4 łyżki. Na spodni blat ciasta wykładamy połowę przestygniętego budyniu i rozprowadzamy po cieście.. Na budyń kładziemy połowę tężejącego musu jabłkowego.
Na mus wykładamy wystudzony blat serowy. Przykrywamy resztą tężejącego musu a następnie kładziemy resztę budyniu. Całość przykrywamy blatem ciasta. Dociskamy lekko i obciążamy deseczką. Pozostawiony budyń miksujemy z masłem i zasmarowujemy wierzch i boki tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi.