Sposób przygotowania:
Kremowa przystawka chrupana na okrągło..
Wątróbkę oczyszczamy i układamy w naczyniu do zapiekania. Kroimy połowę pomidorków – wrzucamy do wątróbki razem z żurawiną. Zalewamy wszystko alkoholem i odstawiamy do lodówki na pół dnia(4- 5 godz). Po dwóch godzinach marynowania przewracamy wątróbkę. Dodajemy garść suszonej bazylii i zapiekamy w połowie pieczenia przewracając. Pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Do upieczonej wątróbki dodajemy sól, pieprz, wyciśnięty jeden ząbek czosnku. Miksujemy na gładką masę. Resztę pomidorków kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do masy- tak samo z kilkoma gałązkami bazylii. Mieszamy dokładnie. Jeżeli dla kogoś pasztecik wydaje się nieco za gorzki można dodać sok z ćwiartki cytryny. Gdyby masa okazała się za „lekka” by ją zagęścić można użyć kleiku kukurydzianego – dodać łyżkę lub dwie. Podajemy na ciepło jako przystawkę z wafelkami kukurydzianymi lub po prostu używamy jako pasztecika na zimno do smarowania okrągłych wafelków.Wierzch udekorować suszonymi pomidorkami i oprószyć kolorowym pieprzem. Kremowy, mięciutki pasztecik z chrupiącym okrągłym wafelkiem Good Food smakuje fantastycznie! Nawet teściowej;) Smacznego!