choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

kremowa zupa Vichysoise

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i oryginalna zupa Vichysoise

kremowa zupa Vichysoise

Składniki:

kremowa zupa Vichysoise

 

Sposób przygotowania:

kremowa zupa Vichysoise
Cebulę obrać i umyć. Por oczyścić i z cebulą posiekać drobno, dusić kilka minut na roztopionym maśle, na koniec zalać rosołem. Ziemniaki obrać, pokroić i zagotować w zamkniętym naczyniu razem z cebulą i porem. Ziemniaku po ugotowaniu powinny być bardzo miękkie. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i koniak. Dodajemy odrobinę tabasco przed podaniem zupy należy silnie schłodzić. Gotowe