Sposób przygotowania:
Kremówka kokosowa
CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i zagnieść ciasto.Wyłożyć je na wysmarowaną i posypaną bułką tartą blaszkę. MASA BUDYNIOWA: 3 budynie ugotować w litrze mleka i gorące wylać na ciasto. MASA KOKOSOWA: Margarynę rozpuścić w rondelku i przestudzić.Ubić na sztywno pianę z białek.Następnie miksując dodać: cukier,2 żółtka i wiórki kokosowe. Na końcu wlać rozpuszczoną margarynę. Masę kokosową wyłożyć na budyń i równo wygładzić łyżką. Piec ok. 40 minut w temperaturze 170 stopni.
Gość
Halina07
Przepraszam bardzo, ale nie jest OK oskarżać kogoś o zerżnięcie przepisu jak się nie ma pewności. To ciasto piekę już od kilku lat a zetknęłam się z nim w jakimś kalendarzu.Obecnie już od dawna jest w moim zeszycie z przepisami. Może ta druga osoba też ma przepis z tego samego źródła i dlatego jest podobny.Dodając przepisy nie sprawdzam czy już takie są, bo za dużo ich jest. A może zdjęcie też zerżnęłam????????????????????????????????