volce

volce

Kucharz
[Przepisów: 18]

Kremowka Kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre ciasto na kazda okazjie

Kremowka Kokosowa

Składniki:

Kremowka Kokosowa

 

  • Ciasto:
  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5szkl cukru
  • 2szkl. maki pszennej
  • 2jaj
  • 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 1litr mleka
  • 3budynie smietankowe
  • Masa kokosowa:
  • 2jaj
  • 0,5 szkl. cukru
  • 200g wiorkow kokosowych
  • 0,5 kostki margaryny

Sposób przygotowania:

Kremowka Kokosowa
Ciasto:
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto. Rowno wylozyc blache.
Masa budyniowa:
Z calej porcji ugotowac budyn (jest dosyc gesty) i goracy wylewamy na surowe ciasto.
Masa kokosowa:
Margaryne rozpuscic , przestudzic.Ubic piane z bialek, dodac cukierubic az sie rozpusci. Do ubitych bialek dodac 2 zoltka,wiorki i dokladnie wymieszac. Na koniec dodac margaryne rozpuszczona. wymieszac. Mase kokosowa wylac na budyn. Piezcemy 40 minw nagrzanym piekarniku do tem 170 C. Smacznego.