czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Kremówka kokosowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam każdemu kto lubi kokos!

Kremówka kokosowa

Składniki:

Kremówka kokosowa

 

  • CIASTO:
  • 1/2 kostki margaryny mlecznej
  • 1/2 szkl.cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1 l.mleka
  • 3 budynie o smaku waniliowym
  • MASA KOKOSOWA:
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 300g.wiórków kokosowych
  • 1/2 kostki margaryny mlecznej

 

Sposób przygotowania:

Kremówka kokosowa
Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i rozłożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Budyń ugotować w mleku (jest dość gęsty).Ciepłą masę budyniową rozłożyć na cieście.Margarynę rozpuścić,przestudzić.Ubić pianę z białek,dodać cukier i cukier waniliowy,2 żółtka,wiórki i margarynę dokładnie wymieszać.Na masę budyniową wyłożyć masę kokosową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C.