Sposób przygotowania:
Kremówka z przepisu teściowej
Ciasto
Margaryne posiekac nozem .Dodac jajko i wode. Ciasto, podzielic na dwie czesci i odstawic na 2 godz do lodowki. Po 2 godz rozwalkowac i upiec 2 placki....powiem tak tesciowa ma piekarnik taki wolno stojacy wiec nie mam pojecia ile w taki piekarniku moze byc stopni wiec ,ja pieke w 200 stopniach bez termoobiegu ,az sie zarumieni .... jak naprawde mi sie spieszy to kupuje w sklepie 2 ciasta francuskie...
Krem
Jajko żółtko,cukier dobrze wymieszać ,dodać mąkę i trochę mleka . Reszte mleka zagotować. Do gotujacego mleka,dodać mase i gotowac ciagle mieszajac 2-3 minuty .Do masy dodac 10 dkg masla.troche ochlodzic .Przelozyc placki.poszpac cukrem pudrem. Odstawic do lodowki na kilka godyin a najlepiej na noc!
Margaryne posiekac nozem .Dodac jajko i wode. Ciasto, podzielic na dwie czesci i odstawic na 2 godz do lodowki. Po 2 godz rozwalkowac i upiec 2 placki....powiem tak tesciowa ma piekarnik taki wolno stojacy wiec nie mam pojecia ile w taki piekarniku moze byc stopni wiec ,ja pieke w 200 stopniach bez termoobiegu ,az sie zarumieni .... jak naprawde mi sie spieszy to kupuje w sklepie 2 ciasta francuskie...
Krem
Jajko żółtko,cukier dobrze wymieszać ,dodać mąkę i trochę mleka . Reszte mleka zagotować. Do gotujacego mleka,dodać mase i gotowac ciagle mieszajac 2-3 minuty .Do masy dodac 10 dkg masla.troche ochlodzic .Przelozyc placki.poszpac cukrem pudrem. Odstawic do lodowki na kilka godyin a najlepiej na noc!