Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kremówki 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne kremówki do herbaty,lub kawy

Kremówki 4

Składniki:

Kremówki 4

 

  • ciasto francuskie mrożone-1 opak
  • mleko -1/2 l
  • budyń śmietankowy-1 opak
  • cukier -4 łyżki
  • cukier puder-do obsypania
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Kremówki 4
Ciasto francuskie rozmrozić. Płat ciasta francuskiego przekroić na połowę. Blachę do pieczenia ciasta wysmarować tłuszczem,wyłożyć ciasto na blachę. Piekarnik nagrzać do 200 stop.wstawić ciasto i piec do zrumienienia. KREM Odlać pół szklanki mleka,resztę zagotować z cukrem. Proszek budyniowy rozmieszać w 1/2 szkl mleka,wlać na gotujące się mleko,mieszając doprowadzić do zgęstnienia budyniu,zagotować,ostudzić. Upieczony płat ciasta posmarować kremem budyniowym,przykryć drugim płatem ciasta. Ciasto pokroić na kawałki,posypać cukrem pudrem

Tagi:

ciasto