Sposób przygotowania:
Kremowy deser z kaszą
Palmę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, wodę i kakao. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż wszystko się połączy. Masę przestudzić. Wsypać do niej mleko w proszku, dokładnie wymieszać. Czekoladowy krem rozłożyć do 4 szklaneczek. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i kawą. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Kaszę przestudzić, rozłożyć na czekoladowym kremie. Na kaszy rozłożyć odsączone śliwki. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozłożyć na owocach. Każdą porcję deseru oprószyć czekoladą z młynka.
monikaT83