akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Kremowy pasztet z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mój pierwszy pasztecik :) Prosty i szybki w przygotowaniu. Niezwykle kremowy i smaczny. Serdecznie polecam!

Kremowy pasztet z kurczaka

Składniki:

Kremowy pasztet z kurczaka

 

  • 200 g piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 150 g marchewki
  • 10 g żurawiny
  • pół łyżeczki skórki z cytryny
  • sól, pieprz, tymianek itp. do smaku

Sposób przygotowania:

Kremowy pasztet z kurczaka
Kurczak i marchewkę ugotować do miękkości, a następnie zmiksować blenderem na puree, przyprawić. Dodać żółtka, żurawinę i skórkę, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno, delikatnie wmieszać do masy.

Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C około 40 minut.

Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Podawać z mieszanką sałat, warzywami i oliwą z oliwek. Smacznego!

(inspiracja/ źródło: książka Konrada Gaca- Kuchnia Fit)