Sposób przygotowania:
Kremowy pasztet z kurczaka
Kurczak i marchewkę ugotować do miękkości, a następnie zmiksować blenderem na puree, przyprawić. Dodać żółtka, żurawinę i skórkę, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno, delikatnie wmieszać do masy.
Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C około 40 minut.
Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Podawać z mieszanką sałat, warzywami i oliwą z oliwek. Smacznego!
(inspiracja/ źródło: książka Konrada Gaca- Kuchnia Fit)
Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C około 40 minut.
Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Podawać z mieszanką sałat, warzywami i oliwą z oliwek. Smacznego!
(inspiracja/ źródło: książka Konrada Gaca- Kuchnia Fit)
marietta