justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pasztet z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszny pasztet z kurczaczka....

Pasztet z kurczaka

Składniki:

Pasztet z kurczaka

 

  • 1 kg pierś z kurczaka,
  • 25 dag wątróbka z kurczaka,
  • 1/4 kostki masło,
  • majeranek,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 15 dag boczek surowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kurczaka
Mięso oraz wątróbkę gotujemy w bulionie drobiowym, ale każde w oddzielnych garnkach. Rozpuszczamy w tym czasie masło. Mięso kroimy na kawałki i razem z wątróbką przekładamy do blendera. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem i rozdrabniamy na masę. Mieszając gotową mięsną papkę wlewamy masło. Przelewamy masę mięsną do foremki. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na chrupiące skwarki. Wykładamy na wierzch pasztetu. Wstawiamy go do lodówki aż się zsiądzie.