Sposób przygotowania:
Pasztet z kurczaka
Ugotować kurczaka razem z boczkiem.Wątróbkę sparzyć ( można ją zagotować ale nie dłużej niż 1min. ).Bułki namoczyć w wodzie.Cebulę pokrojoną w kostkę-zeszklić.Wszystko wystudzić. Oddzielić mięso kurczaka od kości i razem z boczkiem,skręcić 2 razy w maszynce do mięsa.Wątróbkę,bułki i zeszkloną cebulę skręcić 1raz.Wszystko razem dokładnie wymieszać,dodając jajka,oraz doprawjając gałką muszkatułową, pieprzem, solą i ziołami.Można dodać połowę ( ugotowanej i pokrojonej w drobną kostkę ) marchewki. Dużą brytwankę wykładamy folją aluminiowa,wypełniamy ją ( prawie gotowym ) pasztetem.Pieczemy przez około 1godzinę w tęperaturze 220 stopni. ==SMACZNEGO==
Bogdano
Bogdano
Bogdano
gusia1000