Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Kremowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczne i słodkie ciasto.

Kremowy przekładaniec

Składniki:

Kremowy przekładaniec

 

  • jajka 4 sztuki
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • aromat waniliowy 4 krople
  • krem toffi 1 opakowanie
  • krem waniliowy 1 opakowanie
  • krem śmietankowy 1 opakowanie
  • czekolada 0,5 tabliczki

Sposób przygotowania:

Kremowy przekładaniec
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę,wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy części.Na spód posmarować krem toffi,przełożyć biszkoptem,następnie rozrobić krem waniliowy i przełożyć na biszkopt przykryć.Na wierzch ubić krem śmietankowy i całość rozsmarować.Czekoladę pokruszyć i opsypać wierzch.