Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Krewetki a la New Orleans

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

klasyczne i smaczne tradycyjne

Krewetki a la New Orleans

Składniki:

Krewetki a la New Orleans

 

  • 1 szklanka miniaturowych krewetek
  • 540 ml kawałków ananasa z puszki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • 2 posiekane zielone cebulki
  • liście sałaty

Sposób przygotowania:

Krewetki a la New Orleans
W misce wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem sałaty. Marynować w lodówce przez 1 godzinę. 4 talerzyki wyłożyć liśćmi sałaty. Na wierzch położyć marynowane krewetki. Podawać.