szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

krewetki na masełku z kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

krewtki na maśle z chilli, kminkiem i pietruszką posiekaną

krewetki na masełku z kminkiem

Składniki:

krewetki na masełku z kminkiem

 

  • 200 gram krewetek koktajlowych
  • pół łyżeczki kminku
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • pół papryczki chilli
  • masło
  • sok cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

krewetki na masełku z kminkiem
Kminek zemleć. Krewetki przepłukać pod bieżącó wodą i osączyć. Na patelni rozgrzać masełko i wrzucić krewetki. Chwilę smażyć aż się lekko zwiną. Chilli dokładnie posiekać, dodac do krewetek. Całość posypać natką pietruszki i dodać chilli. Smażyć razem jeszcze około 2 minuty. Skropić sokiem z cytryny. Podawać na świeżym pieczywie, najlepiej białej bagietce. Można też skropić sokiem z limonki zamiast sokiem cytrynowym, jeśli chcemy otrzymać bardziej egzotyczny smak.

Tagi:

krewetki