Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Krewetki na maśle na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo prosty, wręcz banalny przepis na krewetki na maśle z chili i czosnkiem, miłośnikom owoców morza na pewno przypadnie do gustu.

Krewetki na maśle na ostro

Składniki:

Krewetki na maśle na ostro

 

  • 8 dużych krewetek
  • 2 łyżki masła
  • pół papryczki chilli
  • 1 mała cebula dymka
  • ząbek czosnku
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

Krewetki na maśle na ostro
Świeże krewetki opłukaj i dokładnie osusz, możesz oderwać główki i podawać same ogonki, lub serwować w całości. Obrany czosnek drobno posiekaj, cebulę dymkę pokrój pod skosem w ''bomby'', z papryczki chilli usuń nasiona i posiekaj ją w kostkę. Na patelni rozpuść masło, dodaj czosnek, cebule i papryczkę, po chwili dodaj posolone krewetki, smaż po 2 min z każdej strony, podawaj z pieczywem.