Sposób przygotowania:
Krewetki smażone z koperkiem i czosnkiem
Krewetki po odmrożeniu dokładnie myjemy zimną wodą i nacinamy nożem po zewnętrznej stronie do połowy- dzięki temu podczas smażenia, krewetki otworzą się i powstały sos lepiej się z nimi połączy.
Koperek po umyciu i osuszeniu, drobno siekamy, obrany czosnek przeciskamy przez praskę.
Z chleba pokrojonego w miarę drobną kostkę robimy grzanki na rozgrzanej patelni grillowej.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek, i wrzucamy dokładnie osuszone krewetki. Smażmy przez pół minuty, dorzucamy koperek wymieszany z czosnkiem, całość mieszamy i smażymy przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia doprawiamy solą ziołową.
Na talerzu skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z grzankami.
Koperek po umyciu i osuszeniu, drobno siekamy, obrany czosnek przeciskamy przez praskę.
Z chleba pokrojonego w miarę drobną kostkę robimy grzanki na rozgrzanej patelni grillowej.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek, i wrzucamy dokładnie osuszone krewetki. Smażmy przez pół minuty, dorzucamy koperek wymieszany z czosnkiem, całość mieszamy i smażymy przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia doprawiamy solą ziołową.
Na talerzu skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z grzankami.