Sposób przygotowania:
Krewetki, suszony groszek, ricotta...
Groszek przygotować wg przepisu na opakowaniu. Namoczyłam w 850ml wrzącej wody+tabletka musująca, która była w środku opakowania. Moczyłam przez kilka godzin, pomimo, iż instrukcja mówiła tylko o dwóch godzinach. Kilkakrotnie dobrze opłukałam groszek pod strumieniem zimnej wody. Zalałam 1/2 litra wrzącej wody, przyprawiłam cukrem, solą, pieprzem i kolendrą, gotowałam na niewielkim ogniu, do miękkości, przez 30 minut. Krewetki opłukać i osuszyć. Można krewetki podsmażyć na maśle, a wcześniej natrzeć rozgniecionym czosnkiem. W wersji na szybko można wrzucić krewetki do gotującego się groszku, ale w wersji z czosnkiem są smaczniejsze. Gotować przez kilka minut do miękkości, aż krewetki zmienią barwę na różowo-pomarańczową. W połowie gotowania dodać ricottę. Na koniec można dodać ząbek posiekanego czosnku. Podawać na gorąco z kapkami jogurtu na zupie i przygryzać waflami ryżowymi.