Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Krewetki tempura

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

bardzo ale to bardzo znane danie

Krewetki tempura

Składniki:

Krewetki tempura

 

  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 roztrzepane jaja
  • 4 szklanki oleju
  • 1 kg oczyszczonych krewetek

Sposób przygotowania:

Krewetki tempura
Zmieszać 3/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia, mączkę, sól, jaja i 2 łyżki oleju tworząc rzadkie ciasto.
Pozostały olej rozgrzać do 190 stopni.
Zanurzyć krewetki w pozostałej mące, a następnie w cieście. Podsmażyć na oleju przez 2,5 minuty. Podawać gorące.

Tagi:

krewetki