Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krewetki w glazurze imbirowo-miodowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybka i smaczna przekąska, świetna na przyjęcie.

Krewetki w glazurze imbirowo-miodowej

Składniki:

Krewetki w glazurze imbirowo-miodowej

 

  • 200g mrożonych, ugotowanych krewetek
  • 6 łyżek oliwy
  • 4cm kawałek świeżego imbiru
  • ząbek czosnku
  • ¼ szklanki miodu
  • szczypta soli
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w glazurze imbirowo-miodowej
W dużej misce wymieszać dokładnie miód, oliwę, starty imbir oraz czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać krewetki, dokładnie połączyć z marynatą, marynować ok. 30 min. Krewetki można usmażyć na złoto na patelni lub wyłożyć je na blachę i zapiec przez kilka/kilkanaście minut, aby nabrały ładnego koloru z powodu glazury z miodu i imbiru.

Tagi:

krewetki