Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Krewetki w maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Krewetki w maśle

Krewetki w maśle

Składniki:

Krewetki w maśle

 

  • 1,5 kostki masła
  • 35 dag krewetek, oczyszczonych, gotowanych
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżeczka słodkiego sosu chili
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w maśle

Masło roztapiamy, studzimy i zbieramy z wierzchu powstały biały kożuch. Na 3 łyżkach masła smażymy krewetki z czosnkiem, sosem chili, solą i pieprzem na złoty kolor. Dzielimy krewetki do małych miseczek, zalewamy masłem i wstawiamy do lodówki. Podajemy z grzankami.


Tagi:

sosy krewetki