Sposób przygotowania:
Krewetki w maśle smakosza
Przygotowanie:
Masło podziel na kawałki, przełóż do rondelka i stop na wolnym ogniu. Dodaj wyciśnięty czosnek(można go również zastąpić papryczką chili) i sok z cytryny, ewentualnie dopraw sos do smaku małą ilością soli. Krewetki(jeśli były mrożone, należy je wcześniej rozmrozić) wrzuć do gotującego się masła. Smaż około 5 minut. Nie wolno przekroczyć tego czasu, bo krewetki staną się gumiaste. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i od razu podaj na stół. Serwuj ze świeżą bagietką.
Masło podziel na kawałki, przełóż do rondelka i stop na wolnym ogniu. Dodaj wyciśnięty czosnek(można go również zastąpić papryczką chili) i sok z cytryny, ewentualnie dopraw sos do smaku małą ilością soli. Krewetki(jeśli były mrożone, należy je wcześniej rozmrozić) wrzuć do gotującego się masła. Smaż około 5 minut. Nie wolno przekroczyć tego czasu, bo krewetki staną się gumiaste. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i od razu podaj na stół. Serwuj ze świeżą bagietką.