Sposób przygotowania:
Krewetki w oleju z czosnkiem na ostro
Krewetki oczyścić i osuszyć.
Rozgrzać olej, wrzucić na niego krewetki .
Smażyć około 6-8 minut, mieszając. Dodać szczyptę peperoncino mielonego.
Dodać posiekany czosnek z posiekaną natką pietruszki.
Posolić sporą szczyptą soli.
Dusić wszystko około 6 minut, aż czosnek się podsmaży.
Często mieszać, aby się nic nie przypaliło.
Gorące krewetki razem z zawartością patelni przełożyć do nie wielkich słoików.
Zalać wszystko olejem roślinnym, zakręcić.
Gdy ostygną trzymać w lodówce.
Rozgrzać olej, wrzucić na niego krewetki .
Smażyć około 6-8 minut, mieszając. Dodać szczyptę peperoncino mielonego.
Dodać posiekany czosnek z posiekaną natką pietruszki.
Posolić sporą szczyptą soli.
Dusić wszystko około 6 minut, aż czosnek się podsmaży.
Często mieszać, aby się nic nie przypaliło.
Gorące krewetki razem z zawartością patelni przełożyć do nie wielkich słoików.
Zalać wszystko olejem roślinnym, zakręcić.
Gdy ostygną trzymać w lodówce.