Sposób przygotowania:
Morskie opowieści w cieście francuskim
4 ząbki czosnku siekamy. Łososia filetujemy, doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy ząbkiem czosnku, skrapiamy sokiem z cytryny, podsmażamy chwilę na oleju.
Krewetki pozbawione skorupek i jelitek podsmażamy na maśle wraz z posiekanym czosnkiem (ząbek), doprawiamy solą, pieprzem i chili.
Szpinak dusimy na maśle z 2 ząbkami czosnku, dodajemy sól i pieprz.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na nim łososia i krewetki (część odkładamy), smarujemy sosem z krewetek, zawijamy ciasto, wstawiamy do piekarnika na 20 min.
Podajemy razem z podduszonym szpinakiem, na wierzch wykładamy odłożone krewetki.
Podajemy z pomidorkami.
Krewetki pozbawione skorupek i jelitek podsmażamy na maśle wraz z posiekanym czosnkiem (ząbek), doprawiamy solą, pieprzem i chili.
Szpinak dusimy na maśle z 2 ząbkami czosnku, dodajemy sól i pieprz.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na nim łososia i krewetki (część odkładamy), smarujemy sosem z krewetek, zawijamy ciasto, wstawiamy do piekarnika na 20 min.
Podajemy razem z podduszonym szpinakiem, na wierzch wykładamy odłożone krewetki.
Podajemy z pomidorkami.