Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Morskie opowieści w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś i krewetki ukryte w "grocie" z ciasta francuskiego, pod falami ze szpinaku -'pomysł na zdrowy i szybki obiad.

Morskie opowieści w cieście francuskim

Składniki:

Morskie opowieści w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Morskie opowieści w cieście francuskim
4 ząbki czosnku siekamy. Łososia filetujemy, doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy ząbkiem czosnku, skrapiamy sokiem z cytryny, podsmażamy chwilę na oleju.

Krewetki pozbawione skorupek i jelitek podsmażamy na maśle wraz z posiekanym czosnkiem (ząbek), doprawiamy solą, pieprzem i chili.

Szpinak dusimy na maśle z 2 ząbkami czosnku, dodajemy sól i pieprz.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na nim łososia i krewetki (część odkładamy), smarujemy sosem z krewetek, zawijamy ciasto, wstawiamy do piekarnika na 20 min.

Podajemy razem z podduszonym szpinakiem, na wierzch wykładamy odłożone krewetki.

Podajemy z pomidorkami.