Sposób przygotowania:
Krewetki w szynce na fasolce
Fasolkę oczyścić, obciąć końcówki i obgotować 5 minut w osolnym wrzątku. Na patelnie wlać kilka ml oleju, dodać2 zgniecione ząbki czosnku i fasolkę, doprawić solą i pieprzem, przykryć pokrywką i smażyć ok. 20 minut aż fasolka będzie miała lekko rumianą skórkę, mieszając raz na jakiś czas. Krewetki oczyścić usuwając pancerz i środkową żyłkę, opłukać i osuszyć, skropić olejem. Odstawić na 10-15 min do lodówki. Po tym czasie krewetki obtaczyć w mącei owinąć połową plastra szynki,rozgrzać olej i smażyć je na dużym ogniu po 2 minuty każdej ze stron, podlać alkoholem, odparować i podawać na wcześniej usmażonej fasololce. Smacznego!