Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Krewetki z czarnym sezamem w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nieco odmienione krewetki w cieście

Krewetki z czarnym sezamem w cieście Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krewetki z czarnym sezamem w cieście

 

Sposób przygotowania:

Krewetki z czarnym sezamem w cieście
Krewetki rozmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy obie mąki i mleko. Dokładnie miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy czarny sezam i mieszamy. Osuszone krewetki obtaczamy dokładnie w cieście (ogonki pozostawiamy suche) i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Krewetki odsączamy z nadmiaru tłuszczu przy użyciu ręcznika papierowego. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krewetki z czarnym sezamem w cieście
Krewetki rozmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy obie mąki i mleko.
Krewetki z czarnym sezamem w cieście
Dokładnie miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy czarny sezam i mieszamy.
Krewetki z czarnym sezamem w cieście
Osuszone krewetki obtaczamy dokładnie w cieście (ogonki pozostawiamy suche) i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.