paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Krewetki z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krewetki podsmażane na masełku i duszone w winie podane ze świeżą kolendrą. Bardzo proste do przygotowania danie.

Krewetki z kolendrą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krewetki z kolendrą

 

  • krewetki białe 250 g
  • masło 3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól morska do smaku
  • wino białe 100 ml
  • kolendra posiekana 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Krewetki z kolendrą
Krewetki opłukać , oczyścić ponownie opłukać i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na roztopionym masełku.

Dodać krewetki i smażyć 3-4 minuty mieszając aby nie przypalić krewetek. Wlać białe wino i smażyć na małym ogniu aż płyn odparuje.

Na koniec wymieszać z kolendrą i doprawić do smaku solą morską.
Krewetki z kolendrą
Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na roztopionym masełku.
Krewetki z kolendrą
Dodać krewetki i smażyć 3-4 minuty mieszając aby nie przypalić krewetek.

Tagi:

krewetki