Sposób przygotowania:
Krewetki habanero z boczkiem
Do miski wycisnąć czosnek, dodać drobno posiekane habanero, kolendrę i jogurt.
Krewetki obrać ze skorupy zostawiając ogony, a następnie oczyścić z jelita. Dodać do marynaty i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kążda krewetkę z osobna zawinąć w plaster boczku i nabijać na szpadki na przemian z cząstkami cebuli. Gotowe szaszłyki z krewetkami grillujemy na średnio rozgrzanym grillu z jednej i drugiej strony, aż boczek się zrumieni.
Paprykę, cukinię, bakłażana i cebulę kroimy w małe cząstki i grillujemy .Ugotowany ryż mieszamy z kolendrą, wykładamy na talerz z krewetkami i warzywami. Gotowe danie podajemy z sosem Cilantro Ranch.
Przepis autorstwa Patricka Hanna, szefa kuchni restauracji Blue Cactus.
Krewetki obrać ze skorupy zostawiając ogony, a następnie oczyścić z jelita. Dodać do marynaty i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kążda krewetkę z osobna zawinąć w plaster boczku i nabijać na szpadki na przemian z cząstkami cebuli. Gotowe szaszłyki z krewetkami grillujemy na średnio rozgrzanym grillu z jednej i drugiej strony, aż boczek się zrumieni.
Paprykę, cukinię, bakłażana i cebulę kroimy w małe cząstki i grillujemy .Ugotowany ryż mieszamy z kolendrą, wykładamy na talerz z krewetkami i warzywami. Gotowe danie podajemy z sosem Cilantro Ranch.
Przepis autorstwa Patricka Hanna, szefa kuchni restauracji Blue Cactus.