wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Krewetki z majonezem paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest to danie które na pewno zachęci do posmakowania owoców morza

Krewetki z majonezem paprykowym

Składniki:

Krewetki z majonezem paprykowym

 

  • 1/2 dużych krewetek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ostra papryczka chili
  • sól
  • natka kolendry
  • oliwa
  • Majonez paprykowy- 1/2 słoika majonezu
  • 1 mała czerwona papryka
  • 6 ząbków czosnku
  • sok z cytryny
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Krewetki z majonezem paprykowym
krewetki obrać, wrzucić na gorącą oliwę. Posypać drobno posiekanym czosnkiem, i  papryczką chili. Podsmażać około 3 minut. Posypać solą i natką kolendry. Krewetki podawać z majonezem paprykowym. Przygotowanie majonezu- rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni. Pokroić paprykę na 4 części i usunąć nasiona. Ułożyć na blasze razem z czosnkiem, pokropić oliwą i piec około 30 minut. Wyjąć , włozyć do plastikowej torebki, a kiedy ostygnie, obrać paprykę i czosnek ze skórki. Zmiksować. Dodać majonez, sok z limonki lub z cytryny.