nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Krewetki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie krewetki to smakowita i przyjemnie doprawiona przekąska dla tych, którzy lubią krewetki, wszelakie owoce morza.

Krewetki z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krewetki z patelni

 

Sposób przygotowania:

Krewetki z patelni
Krewetki przepłukać ciepłą wodą i osuszyć, a następnie skropić je sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i przełożyć na nią krewetki, do których po chwili dodać pokrojone w cieniutkie plasterki ząbki czosnku. Podsmażać krewetki z czosnkiem na niedużym ogniu od czasu do czasu przekręcając krewetki z jednej strony na drugą. Podczas smażenia oprószyć krewetki solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Podsmażać krewetki z każdej strony na niedużym ogniu do momentu, gdy się zarumienią. Takie krewetki świetnie smakują i same i z wszelakimi dipami, sosami.
Krewetki z patelni
Krewetki podsmażane z czosnkiem na oliwie z oliwek.
Krewetki z patelni
Krewetki podsmazane na patelni doprawione solą,pieprzem i suszoną natką pietruszki.

Tagi:

krewetki